Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

FEKP u Booksi

Large fekp web dole 1670x501 2 Foto: europeanshortstory.org
Srijeda
23.05.2018.
Kao što svi već znate, sedamnaesti Festival europske kratke priče održat će se u Zagrebu, Rijeci i Samoboru od 27. svibnja do 1. lipnja. Prošlog su tjedna organizatori u Booksi održali press konferenciju na kojoj su najavili bogat program, konceptualno uokviren temom Nasljeđe, a mi vam donosimo pregled programa s FEKP-a koji će se održati u našem književnom kombinatu. 
Ponedjeljak, 28. svibnja, 17:00
Razgovor | Sat u radionici priče
sudjeluju: Vladimir Arsenijević, Miroslav Mičanović
moderator: Vladimir Arsenić

Književni kritičar Vladimir Arsenić balansirat će između dva renomirana autora, Vladimira Arsenijevića i Miroslava Mičanovića. Arsenijević je nagrađivani srpski pisac, urednik i nakladnik te organizator poznatog regionalnog književnog festivala Krokodil. Mičanović je pjesnik i pripovjedač te je, poput Arsenijevića, urednik i nakladnik. S ovim piscima-kulturtregerima britki Arsenić razgovarat će o kratkoj priči, pravilima žanra i procesu pisanja. 
Ponedjeljak, 28. svibnja, 18:00
Razgovor | Nasljeđe drugih
sudjeluju: Jan Carson, Rachida Lamrabet, Suzana Tratnik
moderatorica: Cyrille Cartier

Nasljeđe drugih problem je svake kulture, koliko god ona bila senzibilizirana za ranjive i slabije. Autorice Jan Carson, Rachida Lamrabet i Suzana Tratnik govorit će o tome kako je biti star u Sjevernoj Irskoj, Marokanac u Belgiji i queer u Sloveniji. Razgovor na engleskom jeziku moderirat će novinarka Cyrille Cartier. 
Utorak, 29. svibnja, 17:00
Razgovor | Sat u radionici priče
sudjeluje: Carys Davies
moderator: Sven Popović

Drugi Sat u radionici priče održat će velška autorica i dobitnica mnogih nagrada za kratku priču, od kojih je najvažnije izdvojiti prestižnu Frank O'Connor International Short Story Award. O čitanju, humoru, pisanju priča i pisanju romana razgovarat će s mladim hrvatskim pripovjedačem Svenom Popovićem. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku.
Utorak, 29. svibnja, 18:00 
Razgovor i čitanje 
sudjeluje: Inga Žolude
moderatorica: Ivana Rogar

Inga Žolude je stara Booksina znanica - gostovala je 2015. na Reviji malih književnosti. Jedna je od najvažnijih i najprevođenijih latvijskih autorica. U razgovoru s domaćom pripovjedačicom, urednicom i prevoditeljicom Žolude će proletjeti temama čovjekove nutrine, granica vidljivog i nevidljivog te stvarnog i izmišljenog. Za uvertiru u razgovor predlažemo priču Energija latvijske književnice koja je prevedena i objavljena u sklopu Booksine Revije. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku.
Srijeda, 30. svibnja, 20: 30 
Čitanje | Napisano u Hrvatskoj: Novi uzlet kratke priče
sudjeluje: literarna organizacija ZLO
moderator: Kruno Lokotar

Na posljednjem FEKP-ovom programu koji će se održati na adresi Martićeva 14D književni će kombinat ugostiti literarnu organizaciju ZLO (Zločinačka literarna organizacija). Radi se o kratkopričašima koji su stigli iz radionice kratke priče koju Zoran Ferić već godinama vodi u Booksi. ZLO će predstavljati Marina Arnaut Stefanović, Ivana Bahun, Maja Marchig, Igor Marić, Goran Paladin, Ivana Pintarić i Sandra Vlašić, a s veselom će družinom razgovarati urednik Kruno Lokotar.
Vidimo se u Booksi!
Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Intervju
Homepage 34047826 724718680985742 354378932708966400 o 30.05.2018.

'Čvrsti okviri mogu osloboditi kreativnost'

Razgovarali smo s Jan Carson, sjevernoirskom prozaisticom, gošćom ovogodišnjeg Festivala europske kratke priče.

Piše: Neven Svilar

Intervju
Homepage korana 09.06.2015.

'Naš novi val kratkih priča nema rod'

Završavamo predstavljanje mladih kratkopričaš(ic)a kroz razgovor s Koranom Serdarević.

Piše: Lina Gonan

Intervju
Homepage luiselli 04.06.2015.

Kako ovladati materinjim jezikom

Razgovarali smo s Valeriom Luiselli, mladom meksičkom autoricom s njujorškom adresom koja je gostovala na FEKP-u u Zagrebu.

Piše: Neven Svilar

Intervju
Homepage roman simic 21.05.2015.

Opaka magija kratke priče

U povodu skorog 14. Festivala europske kratke priče, razgovaramo s kreativnim direktorom i urednikom Romanom Simićem Bodrožićem.

Piše: Neven Svilar

U fokusu
Homepage fekp 13.06.2014.

Želim te, pričo!

FEKP je prošao, a ostaju nam tek slike, priče, uspomene - i kratki raport Kristine Špiranec s mjesta radnje.

Piše: Kristina Špiranec

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu