Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Hemon i Mitchell u novom Matrixu

Large 82891943 c8e9f382f5 z Foto: Sudhee
Srijeda
21.08.2019.

Ovih dana Variety je objavio da i službeno kreće snimanje novog, četvrtog, nastavka populare franšize Matrix. I iako je i to samo po sebi odlična vijest, nas je posebno razveselilo što su uz redateljicu Lanu Wachowski autori scenarija Aleksandar Hemon i David Mitchell, Booksi vrlo dragi autori i još draži gosti. 

Za Jutranji list Aleksandar Hemon izjavio je: "Već odavno postoji interes za nastavkom Matrixa, i kada je došlo do želje za suradnjom između nje i studija na novom filmu, meni je bilo lako prihvatiti njezinu ponudu da sudjelujem u radu na scenariju. David Mitchell, pak, ima vrlo impresivan um, maštu, a način na koji razmišlja, koncipira narativ i likove je poseban. Puno sam od njega po tom pitanju naučio. Ja razmišljam narativno nešto drugačije. Lana je, očigledno, briljantna. Ne samo u konstrukciji narativa, već i u vizualnom smislu. Njezina je vizualna mašta nešto što ja nemam, tako da se mi međusobno jako dobro nadopunjujemo i pisanje tog scenarija je za mene bilo jako ugodno iskustvo."

Hemon i Mitchell sa sestrama Wachowski surađivali su na seriji Sense8, a sestre su režirale i film Atlas oblaka prema istoimenom romanu Davida Mitchella.

Zasad je otkriveno vrlo malo detalja o novom Matrixu: snimanje navodno kreće početkom 2020. godine, a uloge Nea i Trinity ponovit će Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, dok je angažman Laurencea Fishburnea upitan.

Foto: Sudhee; licenca.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu