Page arrow

Kobni broj "Pričigina"

Large pricigin1
Srijeda
13.03.2019.

Od 19. do 23. ožujka na nekoliko lokacija u Splitu odvijat će se festival pričanja priča Pričigin, jedan od najveselijih festivala u zemlji i šire. Očekuje nas pet dana bogatog programa i mnoštva gostiji, od Monike Herceg, Nore Verde, Korane Serdarević preko Borisa Dežulovića, Jurice Pavičića, Mime Simić i Zorana Ferića, do Emira Imamovića Pirkea i Ribafisha, da nabrojimo samo neke.

Prvi dan, nakon otvorenja u amfiteatru Doma mladih, održat će se program Hrvatski autori/ce pričaju: Nesreća nikad ne dolazi sama (pravilo br. 13), koji će moderirati Vedrana Bibić, a pričat će Staša Aras, Luiza Bouharaoua, Monika Herceg, Korana Serdarević, Nora Verde. U 21h u istom prostoru održat će se Ladna bevanda (autorska večer) s Milom Kekinom, a moderirat će Ivica Ivanišević.

Drugog dana festivala, 20. ožujka, u 19h u istom prostoru splitski autori/ce pričaju na temu Mene ako se sete (priče iz paraobavještajnog podzemlja). Moderirat će Nebojša Lujanović, a pričaju: Boris Dežulović, Aleksandra Kardum, Edi Matić, Jurica Pavičić, Boris Rašeta, Ante Tomić. Potom će se u 21.00h u kavani hotela Bellevue održati autorska večer na temu (Zvjezdani) Mitovi i legende koju moderira Renato Baretić, a pričat će Korado Korlević.

Trećeg dana u 19h u amfiteatru Doma mladih održat će se Erotska večer: Bez predigre (konkrevetne priče) koju moderira Marijo Glavaš, a pričaju: Zoran Ferić, Doris Pandžić, Tanja Radmilo, Mislava Zuppa Rašić, Mima Simić. Potom u istom prostoru u 21h slijedi Večer satire: Kako sam služio Predsjednika/cu (ispovijesti jednog PR-ovca). Moderira Kruno Lokotar, a pričaju: Mladen Blažević, Emir Imamović Pirke, Damir Nikšić, Dejan Tiago Stanković, Josip Vujčić.

Četvrti dan rezerviran je za program Strip trip (crtači na potezu). Moderira ga Vladimir Šagadin, a pričaju: Štef Bartolić, Sonja Gašperov, Esad Ribić, Josip Sršen, Marko Šunjić, a u 21h kavani hotela Bellevue slijedi Stand-up u gostima, na kojemu će pričati Pedja Bajović.

Zadnjeg dana, 23.3. u 11h u Gradskom kazalištu mladih odvijat će se Dječji program pričanja na zavičajnom jeziku - PriČAgin. Vodit će ga Željka Alajbeg, a nastupaju učenici osnovnih škola, izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju. U 18h u kavani hotela Bellevue slijedi Spikigin u gostima koji moderira Kruno Lokotar, a pričat će Domagoj Jakopić Ribafish. U19.30h na istom mjestu zatvara se festival programom Prvih trinaest je najteže - Priča o Pričiginu. Ispričat će je Petar Filipić i Renato Baretić.

Foto: Pričigin.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu