Page arrow

Konkurenti za Galovića

Large book 408302 1280  1
Nedjelja
14.07.2019.

Na ovogodišnji natječaj za Nagradu Fran Galović za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta pristiglo je 45 knjiga.

Među konkurentima su neke od književnih uspješnica, kao što su Proslava Damira Karakaša, Divlje guske Julijane Adamović i Otac od bronce Gorana Tribusona. Kao i svake godine, uz afirmirane pisce (uz spomenute tu su i Borivoj Radaković, Veljko Barbieri, Slobodan Šnajder, Marina Šur Puhlovski, Nebojša Lujanović...) u konkurenciji su i manje poznati autori, a ponovno za nagradu ravnopravno konkuriraju i knjige pisane kajkavštinom i čakavštinom.

Dobitnik Nagrade Fran Galović 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. Galovićeve jeseni krajem listopada u Koprivnici.

Uz prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade, koje ove godine čine Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić, o dobitniku će ponovno moći glasovati i čitatelji u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Virju i Ludbregu te knjižnici Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Popis svih knjiga pristiglih na natječaj za Nagradu Fran Galović 2019. dostupan je na poveznici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu