Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Objavljen program Zagreb Book Festivala

Large banner za web Zagreb Book Festival
Ponedjeljak
29.04.2019.

Zagreb Book Festival međunarodni je književni festival koji se održava na godišnjoj razini u svibnju u Zagrebu.

Osnovan je u uvjerenju da su književnosti i umjetnost temelj svakog kvalitetnog društva te ideji susreta i zbližavanja pisaca, umjetnika, kulturnjaka i njihove publike – susreta koji inspirira, zabavlja te potiče na raspravu i kreiranje novih vrijednosti. Važan dio programa Zagreb Book Festivala stoga svake godine zauzimaju panel-diskusije i predavanja u kojima svjetski i domaći intelektualci i umjetnici odgovaraju na neka od najvažnijih i najaktualnijih pitanja današnjice.

Peto izdanje ZBF-a održava se pod temom Vrli novi svijet.

Prvog dana festivala, 20. svibnja, održat će se panel diskusija: "Stvar je u tome da ljudi budu sretni – čovjek današnjice", na kojoj sudjeluju: Arnon Grunberg, Marek Šindelka, Robert Torre, a moderira: Morana Kasapović.

Drugog dana održavaju se okrugli stolovi s temama "Čitanjem do zvijezda", Kreativni pristup lektiri, "Best book – o književnim prilozima", promocije knjiga te panel diskusija na temu "Budućnost znanosti i umjetnosti", na kojoj sudjeluju: Ivica Puljak, Igor Rudan, Žarko Puhovski, a moderira: Morana Kasapović.

Trećeg dana održava se nekoliko promocija knjiga, predavanje Ivice Puljka: "Budućnost svemira i ljudskog roda" te panel disusija na temu "Na mladima svijet ostaje – milenijalci", a sudjeluju: Maria Ksiluri, Luce, Sven Popović, moderira je Marko Pogačar.

Četvrti dan festivala rezerviran je za promocije knjiga, predavanje Igora Rudana: "Kako je Nikola Tesla razmišljao o zdravlju i bolesti" te panel diskusiju na temu "Kraljevstvo Božje i nacionalizam" na kojoj sudjeluju: fra Drago Bojić, Zoran Grozdanov, Viktor Ivančić, a moderira: Nebojša Zelič.

U petak, osim promocija knjiga, najavljena je i radionica Maje Jurin na temu: "Kreativni kutak u prirodi", panel diskusija na temu "Odakle dolaziš? – život na granici", na kojoj sudjeluju: Navid Kermani, Maryam Madjidi, Tvrtko Barun, a moderatorica je Maja Sever. Najavljen je i special "Oblačno sa zvijezdama" na kojem sudjeluju: Ivana Dragičević, Boris Rašeta, Domagoj Zovak.

Zadnjeg dana festivala najavljene su promocije knjiga, radionica "Ulovi trola u Muminastoj dolini", koju izvodi Maja Jurin, te storytelling "Tell me the future" na kojem sudjeluju: Tanja Mravak, Borna Sor, Mima Simić, a moderira ga Ivana Bodrožić.

Za više informacijama o programu, promocijama knjiga i točnom vremenu: link.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage odval 06.06.2018.

VIDEO: Odvalimo se poezijom!

U sklopu Zagreb Book Festivala, u Booksi su gostovali Lidija Dimkovska, Vanda Mikšić, Alen Brlek i Hrvoje Marko Peruzović.

Piše: Booksa

Intervju
Homepage machado 2 17.05.2018.

'Portugalci su morali prebrzo odrasti'

Uoči Zagreb Book Festivala razgovarali smo s Davidom Machadom, portugalskim piscem i autorom romana 'Prosječni indeks sreće'.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage ohlsson 22.05.2015.

Ohlsson na ZG Book Festivalu

Kristina Ohlsson počela je pisati na savjet Stephena Kinga, a među renomirane književnike uskočila je iz odjela za protuterorizam.

U fokusu
Homepage rodna djecja 22.05.2015.

Kome treba Pipi?

Pet je žena u četvrtak na Zagreb Book Festivalu diskutiralo o rodnoj ravnopravnosti u dječjoj književnosti. 

Piše: Lina Gonan

Intervju
Homepage zbf 07.05.2015.

Kako navući mlade na književnost?

Ususret prvom Zagreb Book Festivalu, razgovaramo s koordinatoricom programa Ivanom Simić Bodrožić.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu