Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rijeka sve više čita

Large many old books 861x574
Srijeda
30.01.2019.

Gradska knjižnica Rijeka tijekom 2018. povećala je broj članova za 1167 ili šest posto u odnosu na godinu ranije, i treću je godinu za redom nastavljen trend povećanja članstva, izjavio je ravnatelj knjižnice Niko Cvjetković.

Na kraju 2018. godine riječka Gradska knjižnica imala 21.258 članova. Razloge rasta broja članova u okolnostima općih trendova smanjenja interesa za knjižnice je teško detektirati, no za to je sigurno zaslužno pružanje novih usluga, nove lokacije GKR, rad na uključenju zajednice u djelovanje knjižnice i na što jačoj medijskoj prisutnosti, rekao je Cvjetković.

U 2018. je riječka Gradska knjižnica uključila knjižnicu Vida Omišljanina u Omišlju u svoje okrilje, čime je dobila prvi otočni ogranak, uspostavila novi koncept bibliobusne službe, pri čemu je gradski bibliobus za sada namijenjen isključivo dječjim vrtićima. Učinjen je iskorak i u izdavačkoj djelatnosti, izdavanjem knjige Damira Šeparovića Krvotok, nagrađene Nagradom Drago Gervais te dvjema brojevima časopisa za djecu Brickzine, naveo je Cvjetković.

Izvor: tportal.hr.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu