Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

U finalu Frica

Large krleza Miroslav Krleža a.k.a. Fric (Foto: Flammard / Wikipedia)
Nedjelja
16.12.2018.
Sve smo bliži objavi dobitnika druge nagrade Fric za najbolju neprevedenu fikcijsku proznu knjigu. Za drugog Frica natječu se djela objavljenja u razdoblju od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2018.

Nakon šireg izbora, žiri (u sastavu: prevoditeljica Biljana Romić, filmašica Hana Jušić, povjesničar Hrvoje Klasić, ginekolog Dubravko Lepušić te novinari Boris Rašeta Igor Vikić) donio je odluku o šest naslova koji ostaju u konkurenciji za Nagradu Fric 2017/18: 


Booksini kritičari pisali su o pet od šest nominiranih naslova. Djelima Avdića i Đikića bavio se Dinko Kreho, o Našoj ženi pisao je Vladimir Arsenić, Pešutovim debitantskim romanom pozabavila se Luca Kozina, a Vidojkovićevom djelu posvetio se Dalibor Plečić. Linkovi na kritike priloženi su uz naslove djela. 

Nagrada Fric dodjeljuje se druge godine, dobitniku/ci donosi svotu od 75.000 kuna, poklon sponzora Atlantic Tradea, i skulpturu mobilnog žiroskopa. Nagradu organizira tjednik Express. Lanjsko, premijerno izdanje nagrade dodijeljeno je Damiru Karakašu za Sjećanje šume.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu