Page arrow

Uskoro izlaze nikad objavljena djela J.D. Salingera

Large 21894508692 182fe14d1d z Foto: RV1864
Utorak
05.02.2019.

Sin J.D. Salingera, autora kultnog Lovca u žituMatt Salinger napokon je potvrdio da je njegov otac iza sebe ostavio poveći opus koji dosad nije bio objavljen te da radi na tome da taj materijal što prije predstavi javnosti.

Glumac i producent Matt Salinger odluku je obznanio u Guardianu, navodeći kako s očevom udovicom Colleen O’Neill, s kojom je naslijedio autorska prava, radi što brže može da bi neobjavljeni materijal napokon priredili za izdavanje.

J.D. Salinger umro je 2010., a iza sebe je ostavio malen opus jer je 1965. odlučio da više neće objavljivati. Do smrti je živio povučeno u selu Cornishu u New Hampshireu. Cijelo to vrijeme pretpostavljalo se da ipak piše, a njegov sin sada je to napokon potvrdio. Salinger nikad nije prestao pisati, a uskoro će većina onoga što je stvorio daleko od pogleda javnosti biti objavljena, najavio je Matt Salinger.

"Moj otac bio je prepun ideja i zamisli... vozio bi auto i odjednom bi se zaustavio kako bi nešto zapisao i nasmijao se. Ponekad bi mi tu bilješku pročitao, ponekad ne, a pored svake je stolice držao bilježnicu", tvrdi Matt Salinger, dodajući kako je njegov otac u jednom trenutku odlučio kako je za njegovo pisanje bolje da se kloni ljudi, osobito onih koji i sami pišu.

Glasine o objavi njegovih neviđenih radova pojavile su se i 2013., ali ih je Matt odbacio. Na materijalu koji namjerava objaviti s Colleen O'Neil radi od 2011., a zasad otkriva jedino da će se baviti obitelji Glass, koju čitatelji J.D. Salingera već poznaju iz njegovih kratkih priča.

Izvor: tportal.hr.

Foto: izvor. Licenca: link.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu