Page arrow

Uskoro posljednji nastavak Harry Pottera

Large 17
Subota
30.12.2006.

Rowlingica je na svom mrežnom mjestu napokon objavila datum izlaska posljednjeg nastavka serijala o Harryju Potteru. Sedmi po redu Harry svjetlo će dana ugledati 21. srpnja 2007. godine i to u društvu smrtnih svetaca (?) (Harry Potter and the Deathly Hallows).

Što se krije iza ovog zakukuljenog naslova možemo samo pretpostaviti, ako i toliko. Hoće li Harry ipak na kraju biti ubijen, kako se špekuliralo, ili će mu na neki način uspjeti susresti se sa svojim roditeljima, ili nešto treće teško je reći. Za sad znamo samo to da se Bloomsbury, njezin britanski izdavač, hvali činjenicom da će na isti dan objaviti tvrdi uvez za djecu, odrasle, specijalno poklon-izdanje te audio-knjigu. Usput napominju da se ove godine slavi deseta godišnjica izlaska Harryja Pottera i kamena mudraca kojom je započela priča velikog književnog uspjeha i američkog sna jedne Britanke.

Do sad se prodalo ukupno 325 milijuna knjiga o Potteru koje su prevedene na ukupno 64 jezika, a kao točka na kraju, dionice Potterove franšize uskoro izlaze na londonsku burzu i ako budu imalo nalikovale Potter knjigama, planut će u trenu. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu