Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada 'Iso Velikanović'

Large translation

Foto: Romain Vignes, 'Unsplash'

Ponedjeljak
24.01.2022.

Otvorene su prijave na natječaj za dodjelu nagrade 'Iso Velikanović' za 2021. godinu za najbolje ostvarenje u području književnog prevodilaštva u protekloj godini, kao i priznanje za životno djelo istaknutom hrvatskom prevoditelju.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada prevoditeljima koji su državljani Republike Hrvatske za djela koja su u njihovu prijevodu bila objavljena u 2021. godini i nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali.

Prijedloge za dodjelu nagrade 'Iso Velikanović' mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, vjerske zajednice i druge osobe. Prijedlog za svakog kandidata treba sadržavati: životopis i bibliografiju kandidata, stručnu recenziju prijevoda i jedan primjerak knjige u tiskanom obliku, završni prijelom u PDF-u te tekst izvornika u PDF-u (za godišnju nagradu) i temeljito obrazloženje prijedloga (za nagradu za životno djelo). 

Prijedlozi sa svom traženom dokumentacijom dostavljaju se isključivo u elektroničkom obliku na adresu NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr, a primjerak knjige osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom: Prijedlog za nagradu 'Iso Velikanović'.

Rok za dostavu dokumentacije je 25. veljače 2022. Sve prijave pristigle izvan tog roka neće biti razmatrane.

Ostale detalje o nagradama provjerite ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu