Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za nagradu 'Edo Budiša'

Large ku%c4%87a

Foto: Kuća za pisce, 'Facebook'.

Petak
04.02.2022.

Gradska knjižnica Pazin koja upravlja Kućom za pisce – Hižom od besid objavila je natječaj za predlaganje kandidata ili kandidatkinje za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'. 

Godišnja književna nagrada Istarske županije – Regione Istriana 'Edo Budiša' dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958. – 1984.), čije je djelo, unatoč preranoj smrti, ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama.

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje autoru/ici do 35 godina starosti kojemu/kojoj je u 2021. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora). Nagrada se sastoji od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid i jednokratne novčane nagrade od 1000 eura, protuvrijednost u kunama po srednjem tečaju HNB-a za devize, na dan sklapanja ugovora između Gradske knjižnice Pazin i nagrađenog/e kandidata odnosno kandidatkinje.

Dobitnik/ica nagrade 'Edo Budiša' boravak u Kući mora realizirati u jednokratnom terminu u roku od godine dana od dodjeljivanja nagrade, u dogovoru s domaćinima nastupiti na barem jednoj književnoj večeri tijekom boravka u Kući te ostaviti jedan svoj kraći prozni tekst za potrebe Kuće.

Prijedlozi se podnose u obliku pisanog obrazloženja uz koje treba poslati pet primjeraka zbirke priča predloženog autora/ice na adresu Knjižnice, te u pdf-u na e-mail kucazapisce@gmail.com. Poštanska adresa je:

Gradska knjižnica Pazin
(za nagradu 'Edo Budiša')
Šetalište Pazinske gimnazije 1a
52000 Pazin
Hrvatska

Rok za slanje prijedloga je 2. ožujka 2022. godine.

Prijedloge mogu podnositi autori/ice te nakladnici/ice ili urednici/ice, ali uz potvrđeni pristanak autora/ice da će u slučaju dodjele Nagradu prihvatiti i boraviti u Kući. Pristigle prijedloge vrednuje Komisija za dodjelu nagrade. Dobitnik/ica nagrade bit će javno proglašen/a u sklopu programa rada Kuće za pisce – Hiže od besid tijekom lipnja 2022. godine.

Ostale informacije o natječaju provjerite na linku

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu