Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za najbolji rukopis žanrovske fikcije

Large patrick fore 59lc6tgzabq unsplash

Foto: Patrick Fore, 'Unsplash'.

Srijeda
02.02.2022.

Svi koji pišete žanrovsku fikciju, pozor! Naklada Cranium raspisuje javni natječaj za gotove rukopise žanra, u obzir dolaze triler, kriminalistika, fantasy, spekulativna fikcija, horor, povijesni ili drugi rukopisi neizmjerne književne kvalitete.

U prijavu uvrstite sljedeće: 

- kratak sinopsis romana (ne duži od dvije kartice) na email nakladacranium@gmail.com. Sinopsis mora sadržavati opis cijele radnje. Obavezno napišite cijelu radnju, uključujući spojlere. Imajte na umu kako je sinopsis ono čime ćete impresionirati žiri.

- rukopis u zasebnom dokumentu i broj kartica cijelog rukopisa (veličina književne kartice računa se tako da broj znakova teksta s razmacima podijelite s brojem 1500),

- kratak životopis,

- ime i prezime, pseudonim ako pod istim pišete, i kontakt podatke. 

Ukoliko vaš rukopis bude odabran kao najbolji, on će se objaviti u nakladi Cranium, uz snošenje punog troška pripreme, tiska i distribucije, a ponudit će vam se i autorski ugovor u trajanju od dvije godine (ugovor se produžuje ako je riječ o serijalima).

Sve daljnje upute bit će dostavljene i naglašene u autorskom ugovoru. Pravo sudjelovanja imaju svi autori s područja Republike Hrvatske. Rok za slanje radova je do 13. veljače 2022. godine.

O natječaju se možete detaljnije informirati na poveznici

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu