Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Treći karlovački maraton priča

Large story teller cube

Foto: Facebook, 'Story Teller Cube'

Srijeda
23.03.2022.

Dijelimo zanimljiv natječaj za pričanje priča za naše osnovnoškolce, i to pomoću drvenih kockica!

Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' u Karlovcu po treći puta provodi natječaj za Karlovački maraton priča, namijenjen učenicima trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Natječaj je otvoren za priče napisane pomoću Kockica pričalica (Story Teller kockica). Natjecatelji pišu originalnu priču koju stvaraju u grupi od 5 do 6 učenika, prema vlastitom dogovoru ili uz preporuku učitelja mentora, školskog ili dječjeg knjižničara.

Ciljevi natjecanja su poticanje razvoja jezičnih sposobnosti i čitateljskih vještina, poticanje na razmišljanje i kreativnost, razvijanje koncentracije, vještine usmenog izražavanja i motivacijskih sposobnosti, timski rad i razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju. 

Svaka priča mora biti potpisana imenima učenika koji su sudjelovali u njezinom stvaranju, a potrebno je navesti i ime škole koju učenici pohađaju te knjižnicu u kojoj je priča nastala. Priče se mogu slati na putem e-mail adrese anita@gkka.hr ili donijeti u Gradsku knjižnicu 'Ivan Goran Kovačić'.

Rok za slanje priča je do 10. travnja 2022. godine. 

O najboljim pričama na drugoj i trećoj razini odlučuju članovi stručnog žirija. U žiri se biraju književnici za djecu, dječji knjižničari i drugi poznavatelji dječje književnosti. Kriteriji ocjenjivanja su kreativnost, oblikovanje teksta, pravopisno i gramatički napisan tekst i primjerenost teksta uzrastu. Natjecanje se odvija na nekoliko razina: školskoj, gradskoj/općinskoj i završnoj. Natjecanje završava pred kraj školske godine kad stručni žiri odabere tri najbolje priče čiji autori će primiti priznanja i simbolične nagrade.

Ostale informacije provjerite na linku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu