Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Regionalni natječaj za kratku priču

Large 1
Četvrtak
03.02.2022.

Kako se sjećate početka rata? Kad ste shvatili da je konačno počeo? Kako se sjećamo, kako smo saznali, kad smo (se) osvijestili? Kako je izgledao vaš privatni život u tom trenutku?

Forum ZFD Srbija raspisao je književni natječaj za neobjavljenu priču 'Trenutak kad je meni počeo rat', kako bi se ponudio književni odgovor na temu poimanja sukoba koji su počeli raspadom Jugoslavije, a završili se desetljeće kasnije. Želja je organizatora prikupiti osobna sjećanja ili sjećanja drugih ljudi koje ste nekad čuli, kao ona koja izlaze iz zone iskustvenog i prelaze u fikciju u formi kratke priče.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve autorice i autori koji pišu na bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku. Radovi ne smiju biti prethodno objavljeni. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na Internetu prije objavljivanja odluke žirija.  

Priču treba potpisati šifrom, a rješenje šifre s osobnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom šalje se uz tekst. Dužina pojedinačne priče ne može prelaziti 10 000 znakova, uključujući i razmake.

Radove šaljite na email adresu kratka.prica.forumzfd@gmail.com. Rok za slanje je 31. ožujka 2022. 

Tročlani žiri odabrat će deset priča za objavljivanje, od kojih će tri prvonagrađene dobiti novčani iznos od 180 eura bruto. U knjigu će, pored deset priča odabranih na natječaju, biti uvršteno i petnaest priča po pozivu izdavača i urednika.

Više informacija o natječaju dostupno je na linku

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu