Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Zent o Drugima

Large zent
Utorak
05.09.2017.
Časopis Zent raspisuje otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu Drugi koja će biti sastavni dio 3. tiskanog izdanja časopisa.
Prvi broj časopisa Zent objavljen je sredinom 2016., a časopis u obliku tematskih izdanja izlazi dvaput godišnje. Prvi broj Zenta za temu je imao Prezent, drugi broj je bio posvećen pitanju rada, dok će najnovije, treće izdanje časopisa imati temu Drugi:
"Posmatrajući sa individualne tačke gledišta, deluje prilično jasno, danas više nego ikada, da je egzistencija proces koji se odvija kroz ambivalentnu igru između Drugosti i Sopstva. Da li je Sopstvo obogaćeno ili ograničeno Drugim? Da li se Drugi nalazi izvan ili unutar Sopstva? Da li je na nama da otkrijemo svoje istinsko Sopstvo sakriveno ispod maski koje nosimo svaki put kada komuniciramo sa drugima, ili su upravo te maske sve što zaista jesmo."
Detaljan opis otvorenog poziva može se pročitati na stranici časopisa, a rok za podnošenje prijedloga je 15.9., dok je za izabrane autore krajnji rok za dostavljanje gotovih tekstova / radova 20.10.2017. godine. Prijedlozi se mogu poslati na adresu: zentmagazine@gmail.com
Svi oblici izražavanja su dobrodošli - arhitektonski projekti, radovi iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, tehnologije, stripovi, ilustracije, intervjui, fotografije, istraživanja, vizualni radovi, radovi umjetnika i radovi radnika, poezija, proza, kao i teorijski i esejistički tekstovi.
Tekstovi pisani u esejističkoj formi ne bi trebali sadržavati više od 3000 riječi, a poželjno je da imaju što manje fusnota i referenci. Također, tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu