3 Elementa Book Club: Žena koja je legla u krevet na godinu dana

Nedjelja, 15.02.2015 u 18:00
Large_desktop76-e1363876723939-640x320

Knjiga o kojoj će se razgovarati na sastanku kluba u veljači je Žena koja je legla u krevet na godinu dana omiljene britanske spisateljice Sue Townsend.

Kako funkcionira 3 Elementa Book Club?

Izbor knjiga
Svaki mjesec osoba koja odluči sudjelovati daje jedan prijedlog. Možete stalno predlagati isto, sve dok vaš prijedlog ne bude izvučen. Nakon što je vaš prijedlog izvučen, gubite pravo predlaganja sve do kraja godine (godinu čitanja vodimo od 1.1. do 31.12.).
Uvjeti za prijedlog
- knjiga ima maksimalno 350 stranica
- obavezno provjeriti dostupnost u knjižnicama ili, ako je knjiga jeftinija, gdje se može kupiti
- knjigu niste prethodno čitali, preporučujte samo knjige koje su vam na listi čitanja i zbog nekog razloga vas zaista zanimaju
- novi članovi sudjeluju u raspravi samo ako su pročitali knjigu - dolazak članova na sastanak drugi put i sudjelovanje u diskusiji omogućuje im da daju predlažu knjige za čitanje i tako postaju članovi kluba

Filmovi/knjige
Za svaku knjigu koja po sebi ima snimljen film princip je da se gleda i film. No, važno je naglasiti da nas to ne čini filmskim klubom! Isključivo smo književni klub. Ako se dogodi da je film snimljen prema knjizi, prema dogovoru/glasanju na raspravi se odlučuje hoće li se gledati i film, ili samo čitati knjiga. Diskusija za taj sastanak onda sadrži miks mišljenja o filmu i knjizi, te razlikama između njih. Treba dogovoriti zajedničko gledanje filma svih zainteresiranih članova, ako je to moguće

Čitanje-predlagatelj-knjiga
Ona osoba čija je knjiga izvučena za čitanje je ujedno i osoba koja organizira sastanak na kojem će se o toj knjizi razgovarati. Što znači - Booksa nam je stalno mjesto sastajanja. U slučaju da član želi napraviti nešto van norme (primjerice, piknik na Jarunu, tekile u meksičkom restoranu ili tako slično tematski), neka naglasi makar dva tjedna prije samog sastanka da se pošalje grupni mail putem mailing liste - ne, to ne znači da plaćate cijelo druženje, svatko plaća svoj račun.

3 Elementa Book Club
Svaki član slobodan je pozvati zainteresirane osobe na sastanak kluba. Kada klub dostigne, ako dostigne, broj od 30 članova, zatvaramo primanje novih članova. Ne morate dolaziti na svaki meet, već ako vas određena knjiga zainteresira dobrodošli ste pridružiti se na raspravi za tu knjigu.

Preporuka
Vodite dnevnik čitanja - ne doslovno naravno. Nađite malu bilježnicu u koju ćete zapisivati neke misli, stranice koje vas zaintrigiraju ili potaknu na razmišljanje. Sve to ćemo onda prolaziti i raspraviti na druženjima.

Napomena
U ljepše dane, na proljeće, sastanke kluba možemo imati na Jarunu, u Maksimiru, na Zrinjevcu. Ovo je, naravno, sve prema dogovoru/izboru voditelja pojedinog sastanka ili u koordinaciji moderatorica s ostatkom kluba.

Ako imate pitanja, šibnite ih na booksa@booksa.hr ili na memoriounni@gmail.com - dobrodošli!

POVRATAK NA VRH STRANICE