Abeceda nezavisne kulture u Osijeku

Subota, 07.11.2015 u 12:00
Large_andrej_001

Kulturpunkt.hr u suradnji sa Savezom udruga Klubtura i Centrom za dokumentiranje nezavisne kulture te osječkim organizacijama Phonogram, POPUP, Format C i M-art, organizira otvoreni razgovor o nezavisnoj kulturnoj sceni u Osijeku, Slavoniji i Baranji.

Otvoreni razgovor održat će se u subotu, 7. studenog, u 12 sati u Kulturnom centru kompleksa Eurodom u Osijeku, u sklopu izložbe "Nezavisni prostori – prostori nezavisnih".

U razgovoru će sudjelovati predstavnici osječkih organizacija M-art, Format C, Phonogram i Popup te pozvani članovi udruga iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda, voditeljica Centra za dokumentiranje nezavisne kulture u Zagrebu Dunja Kučinac i predstavnica Saveza udruga Klubtura Ana Abramović. Razgovor je javan i dio je projekta Abeceda nezavisne kulture koji zajednički provode udruge Kurziv i Kulturtreger iz Zagreba, a moderirat će ga Matija Mrakovčić, novinarka i urednica portala Kulturpunkt.hr.

Otvoreni razgovor u Osijeku pokušat će obuhvatiti trenutnu nezavisnu kulturnu scenu u Osijeku i Slavoniji, njene aktere i događanja na njoj. Razgovarat će se o suradnjama među udrugama, organizacijama, mrežama i pojedincima te institucijama i donositeljima politika, o prostorima za rad i prezentaciju rada organizacija u nezavisnoj kulturi, željenom društveno-kulturnom centru u Osijeku, mogućnostima povezivanja s regijom, uvjetima rada na nezavisnoj sceni te društvenom kontekstu u kojem postoji i razvija se osječka nezavisna scena.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE