Audio klub@Booksa: 'Bistriji ili tuplji čovek biva kad...'

Nedjelja, 19.04.2015 u 18:00
Large_bistriji-ili-tuplji-covek-biva-kad-_slika_o_188103

Nekoć davno, u stara, sumračna vremena ljudi su išli od kuće do kuće, od stana do stana, nekad čak i u druge dijelove grada, pa i tramvajem ako se moralo (!), da bi zajedno slušali ploče i onda razgovarali o njima. Još davnije, u mračnim eonima neosvjetljenim titranjem ekrana, okupljali bi se oko vatre (jer nešto mora titrati), i slušali kako netko od njih udara u kože ili puše u probušenu kost.

Hoće reć – humanoid je sklon uhougodne trenutke dijeliti sa sebi sličnima. Muzika ne zvuči isto u osami i u društvu: ono što i kako čuje drugi utječe na vas, nečija radost vas može ponijeti, nečije odbijanje zatvoriti, jednadžba je to s puno veselih nepoznanica. Ukratko i zaključno, fora je slušati muziku u društvu. A to se – žali bože pameti i para – ipak ne može napraviti na društvenim mrežama. Još. Ili može, ali lošije. 

Posljedično, omiljeno utočište čudaka i frikova u Martićevoj 14d, pokreće program kolektivnog preslušavanja ploča. Zvat će se Audio klub, ali će se smjelo obračunavati s audiofilskim, hi-fi pristupom glazbi (savršeni zvuk je nešto kao Übermensch – ok ideja koja vodi u fašizam). Slušat će se isključivo vinili, na gramofonu, ali se neće tolerirati nostalgičarsko kukanje o rokenrol eldoradu prošlosti (čujemo da Dom umirovljenika na Iblerovom ima fine programe, a nije ni daleko). Bavit će se nekim totemima ovdašnje pop kulture, ali će to ponekad raditi sjekirom i motornom pilom (metafora). Uglavnom, bit će zabavno. Pridružite nam se. Jednom mjesečno, nedjeljom od 18 sati.  

Voditelj (i sastavljač ove najave): Ante Perković
Gosti: stručni i zanimljivi
Gramofon: posuđen od Multimedijalnog instituta tj. MaMe
Ploča mjeseca: Bistriji ili tuplji čovek biva kad... (Šarlo Akrobata
 

POVRATAK NA VRH STRANICE