Audio klub@Booksa: 'Bog' Pips, Chips & Videoclipsa

Nedjelja, 26.03.2017 u 18:00
Large_pipsi-naslovna

Prije tri tjedna i mnogo prije voznog reda napustio nas je Ante Perković, osnivač i arhitekt ovog neobičnog programa. Njemu u čast slušamo ploču Bog grupe Pips, Chips & Videoclips iz 1999. godine. Kao što znamo, Pips, Chips & Videoclips = Dubravko Ivaniš Ripper/Daddy, a dotičnog će - za one koji ne znaju - portretirati mlada inačica našeg dragog prijatelja.

"Svijet je ugledao na početku nestašnog ljeta one iste godine koja je glazbi podarila Revolver Beatlesa, Aftermath Rolling Stonesa i Pet Sounds Beach Boysa. Najbolji učenik u srednjoj i osnovnoj školi, na fakultetu, pravnom - najgori. Zato ga i napušta na kraju četvrte godine. Nesuđeni novinar i uništavatelj insekata u Novom Zagrebu. Neupućeni misle da se rock`n'rollom bavi tek četiri godine, koliko je predsjednik razreda u Pips Chips & Videoclips, ali, istina je punih osamnaest ljeta duža. Za neko će ga vrijeme sigurno pokušati spremiti u mirovinu sa zlatnim satom ili Porinom, ali on se neće dati. Ponosni vlasnik dvaju albuma; Shimpoo Pimpoo (Interservice, 1993.) i Dernjava (GN naklada, 1995.). Glazbom oplemenio Radakovićev Plavi pakao i Jelačićevu Mafiju. Ripper za publiku, za prijatelje ("četvoricu mušketira") Dubravko. Prokleti kralj Zapruđa i Utrina i posljedni gentlemen na svijetu. E, da... Znate onu pjesmu? Njegova je." (Ante Perković, Homo volans, 24. travnja 1996.)

Voditelji Matej Ivušić i Leonard Jurić su predah od pisanja najave iskoristili za čitanje Antine knjige Dugi vikend u zemlji čudesa. Stoga bi rasprava morala biti kvalitetnija no inače.

Dođite, svi ste pozvani/e.

Foto: Pipsi u Booksi na "Antinoj škrabici", 19.2.2010.

POVRATAK NA VRH STRANICE