Audio klub@Booksa: 'Justified' Justina Timberlakea

Nedjelja, 22.05.2016 u 18:00
Large_justin_timberlake_and_barack_obama_at_the_white_house_-_2

Nekoć davno, u stara, sumračna vremena ljudi su išli od kuće do kuće, od stana do stana, nekad čak i u druge dijelove grada, pa i tramvajem ako se moralo (!), da bi zajedno slušali ploče i onda razgovarali o njima. Još davnije, u mračnim eonima neosvjetljenim titranjem ekrana, okupljali bi se oko vatre (jer nešto mora titrati), i slušali kako netko od njih udara u kože ili puše u probušenu kost. Hoće reć – humanoid je sklon uhougodne trenutke dijeliti sa sebi sličnima. Muzika ne zvuči isto u osami i u društvu: ono što i kako čuje drugi utječe na vas, nečija radost vas može ponijeti, nečije odbijanje zatvoriti, jednadžba je to s puno veselih nepoznanica. Ukratko i zaključno, fora je slušati muziku u društvu. A to se – žali bože pameti i para – ipak ne može napraviti na društvenim mrežama. Još. Ili može, ali lošije.

Otud pokretanje programa kolektivnog slušanja albuma. Zove se Audio klub@Booksa i ne bavi se audiofilskim, hi-fi pristupom glazbi (savršeni zvuk je nešto kao Übermensch – ok ideja koja vodi u fašizam). Sluša se sve i svašta, ponekad i na gramofonu, ali se ne tolerira nostalgičarsko kukanje o rokenrol eldoradu prošlosti (čujemo da Dom za stare i nemoćne na Iblerovom ima fine programe, a nije ni daleko). Bavi se nekim totemima ovdašnje pop kulture, ali to ponekad radi sjekirom i motornom pilom (metafora). Uglavnom, zabavno je. Pridružite nam se. Voditelj Audio kluba je Ante Perković koji svoja voditeljska prava i obaveze dijeli s Matejem Ivušićem.

Let justice be done. Kako Justinu Timberlakeu, tako i njegovom albumu prvijencu naziva Justified. Album će se preslušati i prokomentirati. Ono što će na ovom druženju biti drugačije od dosadašnjih jest to da će naša mlada uzdanica Matej Ivušić ovaj sastanak Audio kluba@Booksa voditi sam, bez Ante Perkovića. Nema mjesta strahu, povjerenje u Mateja je skroz justified. Hoće li se isto reći i za Justina T. ne znamo, ovisi o vama, pa dođite i izjasnite se!

Svi ste pozvani/e!

Foto: wikipedia

POVRATAK NA VRH STRANICE