Audio klub@Booksa: 'Soldatski bal' Plavog orkestra

Nedjelja, 25.10.2015 u 18:00
Large_audio_klub_1_018

Nekoć davno, u stara, sumračna vremena ljudi su išli od kuće do kuće, od stana do stana, nekad čak i u druge dijelove grada, pa i tramvajem ako se moralo (!), da bi zajedno slušali ploče i onda razgovarali o njima. Još davnije, u mračnim eonima neosvjetljenim titranjem ekrana, okupljali bi se oko vatre (jer nešto mora titrati), i slušali kako netko od njih udara u kože ili puše u probušenu kost. Hoće reć – humanoid je sklon uhougodne trenutke dijeliti sa sebi sličnima. Muzika ne zvuči isto u osami i u društvu: ono što i kako čuje drugi utječe na vas, nečija radost vas može ponijeti, nečije odbijanje zatvoriti, jednadžba je to s puno veselih nepoznanica. Ukratko i zaključno, fora je slušati muziku u društvu. A to se – žali bože pameti i para – ipak ne može napraviti na društvenim mrežama. Još. Ili može, ali lošije. 

Otud pokretanje programa kolektivnog slušanja albuma. Zove se Audio klub i ne bavi se audiofilskim, hi-fi pristupom glazbi (savršeni zvuk je nešto kao Übermensch – ok ideja koja vodi u fašizam). Sluša se sve i svašta, ponekad i na gramofonu, ali se ne tolerira nostalgičarsko kukanje o rokenrol eldoradu prošlosti (čujemo da Dom za stare i nemoćne na Iblerovom ima fine programe, a nije ni daleko). Bavi se nekim totemima ovdašnje pop kulture, ali to ponekad radi sjekirom i motornom pilom (metafora). Uglavnom, zabavno je. Pridružite nam se. Voditelj Audio kluba je Ante Perković koji svoja voditeljska prava i obaveze dijeli s Matejem Ivušićem.

Na listopadskom izdanju Audio kluba slušat će se (na gramofonu) album Soldatski bal Plavog orkestra. Ante je imao ideju u Booksi kuhati rakiju dok se preslušava album te počastiti prisutne, a sve u skladu s naslovom hita Daj mi vruće rakije (Medena curice) te napose Bolje biti pijan nego star. Snobovi kakvi jesu, management Bookse tu je ideju odbio. Hoće li se Ante i drug mu Matej domisliti nečega sličnog te djelovati iz ilegale ostaje da se vidi.

                  dok management strepi, dok management strepi…

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE