Bojan Gagić: Možda je ovo moj grad

Utorak, 27.12.2016 u 19:00
Large_1-1

Multimedijalni umjetnik Bojan Gagić predstavit će u Booksi svoju knjigu Možda je ovo moj grad. Na predstavljanju će o knjizi razgovarati s prijateljima, književnikom i arhitektom Borisom Popovićem i glazbenikom Miodragom Gladovićem.

Možda je ovo moj grad je zbirka kratkih poetskih zapisa multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića nastalih u razdoblju od 1987. do danas, povremeno objavljivanih u časopisima Quorum, Zarez, Fantom slobode.

Iako se Gagić u svom stvaralačkom radu ponajviše bavi zvukom i prostorom, čitav niz godina, u pojedinim situacijama, odabire riječ kao sredstvo izražavanja. Upravo je iz tih povremenih izleta u svijet literarnog nastalo njegovo prvo knjiško izdanje, koje objedinjuje odabrane kratke zapise, nastajale nesustavno i neplanirano u razdoblju od tridesetak godina. U svojim zapisima ocrtava različite doživljaje sebe, okoline i društva, bliskih osoba i stranaca, prošlosti i sadašnjosti, bilježeći, među ostalim, urbane slika post-socijalizma, slike s putovanja, odrastanje i čekanje, ali i usputnu poeziju. U skladu s multidisciplinarnošću svoga pristupa umjetnosti i stvarnosti, Gagić zapisima pridružuje i niz autorskih, crno-bijelih fotografija, koje podcrtavaju i zaokružuju postavljeni ambijent zapisa.

*
BOJAN GAGIĆ (1969.) multimedijalni je umjetnik, autor brojnih izložbi, instalacija i performansa u Hrvatskoj i inozemstvu. Krajem devedesetih sustavno se bavi sound artom i field recordingom, te potpisuje tehničku realizaciju kazališnih, filmskih i glazbenih festivala. Autor je glazbe za kratke eksperimentalne i animirane filmove, te dizajna svjetla i zvuka za kazališne predstave. Snimio je i nekoliko kratkih eksperimentalnih filmova. Suosnivač je i zagrebačke platforme za nove zvučne izražaje Sinelinea.

Na 8. Festivalu prvih koji se bavio poslovima sa Suncem, 21. lipnja 2010. godine, na poticaj Željka Zorice, u Prisavlju je održao prvi Koncert za solarnu ploču, rijeku Savu i padajuće Sunce. Ispostavilo se kako je tom izvedbom začeta tehnika luminoakustike – pretvorbe svjetla u zvuk korištenjem fotonaponskog efekta solarnih panela, koju Gagić dalje razrađuje s M. Gladovićem i za koju na međunarodnom natječaju za izradu novih glazbenih instrumenata pri Georgia Tech University u Atlanti 2012. dobivaju treću nagradu.

Knjige će se moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 99 kuna. 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE