Booksa u parku 2019: Čitanje pjesama polaznica "Dortine radionice"

Četvrtak, 13.06.2019 u 18:00
Large_2017-09-16_23.54.22

Radi se o radionici poezije koju je u Booksi vodila Dorta Jagić polaznicama koje bi svakog posramile upornošću, marljivošću, a nerijetko i smijehom.

Tri je mjeseca trajao rad na pjesmama, pisale su se vježbe, komentiralo se, poticalo, zapinjalo, uspijevalo, ljutilo, očajavalo, smijalo, ohrabrivalo, hvalilo i napredovalo. Dođite čuti kako je tekla radionica i čime je rezultirala.

Kao što kaže jedan zagrebački grafit, nisu svi za sve pa tako ni sve vježbe, stilovi i teme nisu svim polaznicama jednako "sjele", no odustajanja nije bilo jer Dorta ne vjeruje u odustajanje, a ni polaznice također. Stoga dođite i poslušajte stihove koje su stvorile Jasmina Blažić, Ljiljana Brković Zorčić, Sonja Jirasek, Silvana Mezić, Tonćika Novak, Aida Sušić, Zorka Šlibar i Ljiljana Vidović.

Poezija doživljava renesansu u smislu broja pjesničkih događanja i publike na njima, a interes za sudjelovanje na pjesničim radionicama sve je veći. Ovo je izvrsna prilika da dobijete "pogled unutra" u rad pjesničke radionice koju vodi jedna od naših vodećih pjesnikinja pa da sami odlučite je li to za vas ili nije. Dakle, dođite u špijunažu. 

Ova radionica bila je dio projekta Koja je tvoja priča? namijenjenog osobama starijima od 55 godina. Projekt se provodi u razdoblju od 1.9.2018. do 31.12.2019. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE