Booksa u parku 2020: Dramsko pisanje - nove generacije

Utorak, 23.06.2020 u 20:00
Large_dizajn_bez_naslova__2_

U suradnji s udrugom Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) u parku ispred Bookse održat će se razgovor na temu queer dramskog pisma.

Sudjelovat će Ivica Buljan, kazališni reditelj, Jasna Jasna Žmak, dramaturginja i spisateljica, te Espi Tomičić, student dramaturgije i autor drame Your love is King, uz moderaciju dramaturginje Nine Gojić.

Raspravljat će se o tome koliko domaće dramsko pismo zastupa likove koji pripadaju seksualnim i rodnim manjinama, ali i kako se queer pristup pisanju odnosi prema svojem sadržaju i formi.

Ovo je prvi u nizu razgovora Bookse i SPID-a o temama koje približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, na kojima će se ujedno predstaviti mlađi članovi SPID-a koji se nalaze na početku svojih profesionalnih puteva. 

***

Gostovanje se odvija u sklopu projekta "Korak dalje – prema uključivoj kulturi" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

kifla-mini

kifla-mini-kuc
 

POVRATAK NA VRH STRANICE