Booksa u parku 2020: predstavlja se ''Mogućnost povremenih oborina'' Mladena Blaževića

Srijeda, 17.06.2020 u 20:00
Large_bla_evi__by_mladen__akovi_

U parku će se predstaviti e-knjiga Mladena Blaževića Mogućnost povremenih oborina. S autorom će razgovarati Kruno Lokotar i Andrija Škare.

Mogućnost povremenih oborina nije samo zbirka poezije, nego dijelom i mogući predložak za zbirku kratkih priča. Većina Mladenovih
pjesama je, naime, narativna - niz slika/scena povezanih u kondenzirane priče, pa još s iznenadnom poentom koja skreće ne samo naraciju, nego i ukupnu emociju. Strofe i slobodni stihovi uglavnom će pratiti smislene cjeline, a te smislene cjeline će u pravilu govoriti o besmislu i nasilju koje je čovjek proizveo nad drugim ljudima, prirodom, planetom...

Piroklastični tokovi su osjetljivom oku poput Blaževićevog svuda oko nas, u drvetu, čovjeku ili loptici za ping-pong, u mravljem se u širini njegovih pripovjednih perspektiva i metafora vidi ljudsko, a ljudi su, samo kada se slika još malo proširi, ne više od mrava.

Mladen Blažević (Rijeka, 1969.) radio je kao novinar i urednik. Objavio je romane Tragovi goveda i Ilirik. U Ljubljani je 2017. g. objavio dvojezičnu slovensko-hrvatsku zbirku pjesama Posljednji tasmanijski tigar. Zbirka poezije Mogućnost povremenih oborina (Jesenski i Turk, 2019.) objavljena je kao rezultat pobjede na Natječaju Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Napisao je scenarij za igrani dio igrano-dokumentarnog dugometražnog filma Je letrika ubila štrige te putopisni serijal Istriana Jones u kojem je autor i voditelj. Pjesme i priče su mu prevođene na slovenski, engleski, talijanski i ukrajinski jezik i objavljivane u stranim časopisima. Živi u selu Ćuki kraj Vižinade u Istri.


Fotografija: Mladen Đaković

POVRATAK NA VRH STRANICE