Booksa u parku 2020: Šetnja iza ugla - priča o zagrebačkim parkovima

Nedjelja, 21.06.2020 u 12:00
Large_jurkoviceva_sasa_simpraga2

U parkiću ispred Bookse Saša Šimpraga održat će predavanje o zagrebačkim parkovima i vrtovima. 

Mjesto gdje se danas nalazi Booksa i parkić ispred nekad je bio dijelom jednog od najstarijih zagrebačkih vrtova kojem danas gotovo da i nema traga. Kratki pregled povijesti vrtova i parkova Zagreba dotaknut će se ne samo onih najstarijih, najvećih, najmodernijih, najboljih, privatnih i javnih, već i onih budućih.

Tijekom predavanja predviđena je i kratka šetnja iza ugla, odnosno, posjet jednom budućem parku koji karakterizira kaskadno oblikovanje. 

Saša Šimpraga je analitičar prostora, publicist i aktivist. Autor je knjige Zagreb, javni prostor i urednik nekoliko knjiga u području arhitekture i umjetnosti. Osnivač je i voditelj platforme 1postozagrad koja se volonterski bavi poboljšanjima Zagreba.


Fotografija: Jurkovićeva ulica, Saša Šimpraga

***

Gostovanje se odvija u sklopu projekta "Korak dalje – prema uključivoj kulturi" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

kifla-mini

kifla-mini-kuc
 

POVRATAK NA VRH STRANICE