Booksa u parku 2020: Škrabica za Antu - Sara Renar

Subota, 20.06.2020 u 20:00
Large_renar

Tik do Grge, na posebnoj i nama jako dragoj Škrabi na kojoj se prisjećamo glazbenika, urednika i prijatelja Ante Perkovića, nastupit će kantautorica Sara Renar.

Nije jesen, nismo djeca, ali Sara je ionako prikladna za sve uzraste i sva godišnja doba. U njenoj glazbi ima svačega - i popa, i rocka, i indie, i ekperimentale, i šaptanja, i vikanja, i recitiranja, a među skulpturicama nagrada koje vrijedno skuplja na polici nalazi se i ona navodno najbitnija, porinovska.

U njenoj biografiji piše i da je arhitektica koja je uredskom poslu rekla ćao kako bi bila glazbenica na puno radno vrijeme. Ako to nije dokaz da biste je, ako već niste, trebali čuti, ne znamo što jest. Njene pjesme će vas i smiriti i uznemiriti, i svašta bismo još o njenoj glazbi mogli nabrojati. Sve u svemu, mi ćemo šutjeti, Sara će pjevati.Ante, Booksin prijatelj, suradnik, susjed, Škrabicu je osmislio i pokrenuo prije deset godina. Njemu su se ubrzo pridružili Nina Romić i Luka Belani. Kad su Ante, Nina i Luka prešli na neke druge projekte, zamijenio ih je prvo Adam Semijalac (Bebe Na Vole), potom Andrija Škare, a danas Škrabicu uređuje i vodi Matej Ivušić.

Ante je zamislio da se svira samo autorska glazba, cilj mu je bio podržati nezavisnu kantautorsku scenu, stvoriti prostor za one koje se rijetko, ako ikad čuje u mainstream medijima. Naziv programa dolazi od činjenice da se ne naplaćuje ulaz, već se prikupljaju dobrovoljni novčani prilozi u škrabici, a sav novac ide glazbenicima, ili se donira onima koje glazbenici sami odaberu. Tako je sa Škrabicom bilo 2010., tako je i danas.

POVRATAK NA VRH STRANICE