Booksa u parku 2020: Učitavanje - Vida Sever i Rebeka Petković

Utorak, 30.06.2020 u 20:00
Large_vidairebeka

Nakon četiri mjeseca karantenske pauze i videotribina s autorima iz regije, Učitavanje se vraća u Booksu, tj. u Booksin park. Moderatorski dvojac Vigor Vukotić i Martin Majcenović ugostit će dvije mlade pjesnikinje Rebeku Petković i Vidu Sever, s kojima će čavrljati o književnosti, inspiraciji i njihovom pisanju.

Rebeka Petković rođena je 2000. godine u Varaždinu. Završila je prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a trenutno studira prvu godinu anglistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem pjesama i kratkih priča, a od listopada piše i za portal srednja.hr. Njezine su priče osvojile 1. i 3. nagradu Gjalski za srednjoškolce, a pjesme i priče objavljene su joj u zbornicima Poezitiva i PoZiCa.

Vida Sever rođena je u Varaždinu 2001. godine. Završila je Program međunarodne mature u Prvoj gimnaziji Varaždin. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu upisala je kroatistiku i komparativnu književnost. 2018. godine osvojila je prvo mjesto na Goranovom proljeću za srednje škole te dva puta prvo te jednom drugo mjesto na natječaju Po(e)zitiva. Također, sudjelovala je na državnoj smotri LiDraNo. Pjesme su joj objavljene u časopisu Tema.

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine.

POVRATAK NA VRH STRANICE