Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulturne scene, koji vode Kulturtreger (udruga koja vodi Booksu) i Kurziv (udruga koja vodi portal Kulturpunkt.hr).
Centar je otvoren u prosincu 2011. u prostoru Bookse i od tada radi kao otvoreni arhiv materijala proizvedenih u polju nezavisne kulture u Hrvatskoj od početka devedesetih godina do danas. Centar arhivira tiskane materijale (časopise, fanzine, novine, postere, flajere, programske knjižice, knjige, kataloge, brošure…), audio i video materijale (glazbu i filmove producirane na nezavisnoj sceni, dokumentarne snimke, umjetničke radove…), fotografije, pressclipping i promotivne dodatke (torbe, majice, bedževe…). U Centru se ti materijali prikupljaju, obrađuju, čuvaju, katalogiziraju, digitaliziraju i prezentiraju te su na jednom mjestu trajno i besplatno dostupni na korištenje svoj zainteresiranoj javnosti. 
Centar za dokumentiranje nezavisne kulture prvenstveno je namijenjen projektima udruga građana, umjetničkih organizacija, mreža i platformi, neformalnih grupa i inicijativa te umjetnika i pojedinaca koji djeluju i stvaraju u polju nezavisne kulture.
Više informacija na web stranici Centra.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu