Čitanje i razgovor o starenju sa Slavenkom Drakulić

Petak, 04.10.2019 u 18:00
Large_foto_roko_crni_

U sklopu projekta „Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" udruga K-zona organizira čitanje i razgovor na temu starenja s gošćom Slavenkom Drakulić.

Zašto su danas, u suvremenom društvu koje ruši sve tabue, samo starost i starenje teme o kojima je gotovo zabranjeno govoriti? Postajemo li sa starošću nevidljivi, što se događa s našim tijelima, s našim odnosom prema drugima i, još važnije, odnosom drugih prema nama? Mreže koje pletemo cijeloga života postaju tanke i krhke. U svojoj novoj knjizi Nevidljiva žena i druge priče (Fraktura, 2018.), Slavenka Drakulić pripovijeda o međuljudskim odnosima, relacijama između roditelja i djece, odlascima, nestajanjima, zaboravnosti (i zaboravu), bolesti, sramu i boli, o najdubljim osjećajima o kojima se ne usuđujemo progovarati.

Slavenka Drakulić, novinarka i spisateljica, rođena je u Rijeci 1949. Piše knjige na hrvatskom i engleskom, a neke su prevedene na više od 20 jezika. U izdanju američke izdavačke kuće Penguin izašlo joj je šest naslova. U publicističkim knjigama uglavnom se bavi svakodnevicom u socijalizmu, a poslije 1989. i ratom. Njezina prva publicistička knjiga Smrtni grijesi feminizma (1984.) jedan je od prvih priloga feminizmu u bivšoj Jugoslaviji. U književnim djelima okrenuta je ženskom tijelu, bolesti i traumi, propitujući i živote kreativnih žena koje su živjele s poznatim umjetnicima. Živi na relaciji Hrvatska – Švedska. Objavljuje članke, kolumne i političke komentare u domaćim i stranim novinama i časopisima.

Razgovor će moderirati Mirjana Tepšić i Vesna Ražnatović.

Događanje je organizirano u suradnji s klubom Booksa i Vox Feminae Festivalom.

Foto: Roko Crnić

Projekt "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji provodi udruga K-zona omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. 

POVRATAK NA VRH STRANICE