Čitateljski klub 54+/ "Pohvala starosti" Pavla Pavličića

Četvrtak, 27.06.2019 u 18:00
Large_399px-pavao_pavlicic_zagrebacki_sajam_knjiga_052011_2

Za svoje druženje u lipnju Čitateljski klub 54+ odabrao je knjigu Pohvala starosti našeg poznatog pisca Pavla Pavličića.

Knjiga je ovo koja govori o takozvanoj zlatnoj dobi prvenstveno iz vlastitog, spisateljevog iskustva, ali uključuje i percepciju drugih, što osoba što objavljenih tekstova. Kako je rekao Vladimir Arsenić, književni kritičar portala booksa.hr:

"Najveći kvalitet leži zapravo u zabavno-nehajno-ironičnom tonu koji dominira u tekstu i čini ga čitljivim i prijemčivim, i za nas koji smo bliže, ali i za one koji su mnogo dalje od ovog stanja duha i tela. Čak i kad se žali, Pavličić to čini s dozom humora i pomirenosti da stvari jednostavno moraju da budu takve i da su ireverzibilne, odnosno da nije moguće vratiti ih na staro, u stanje pre trenutka u kojem smo postali starcem..."

Ovo je zadnje druženje čitateljskog kluba u prvoj polovici godine, a ponovni susret predviđen je za rujan. Što će se čitati i o kojoj će se knjizi razgovarati javit ćemo vam na vrijeme.

Ako vas zanima ova, ili neka druga aktivnost u sklopu projekta Koja je tvoja priča? namijenjenog sugrađankama i sugrađanima starijima od 55 godina, javite nam se na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

POVRATAK NA VRH STRANICE