Čitateljski klub 54+ / "Ušao konj u bar" Davida Grossmana

Petak, 17.05.2019 u 18:00
Large_david_grossman_booksa_016

Za svoju svibanjsku lektiru Čitateljski klub 54+ odabrao je roman Ušao konj u bar s kojim je poznati izraelski pisac David Grossman osvojio nagradu Man Booker International. 

Radnja romana Ušao konj u bar zapravo je cijeli stand up comedy nastup Dovaleha G., koji u sebi objedinjuje viceve, ispovjedi, priznanja, isprike... Odvija se u jednoj noći, u jednom baru i donosi presjek najvažnijih odrednica Dovalehovog života. Iako se ne radi o romanu koji spada u žanr komičnih (prije suprotno), sigurno je kako roman obiluje komičnim elementima što je, kako je Grossman pojasnio, za njega bio jedan od najviše zastrašujućih spisateljskih zadataka. Smijeh  u književnosti je izuzetno sklizak teren na kojem su se mnogi okušali i u tim pokušajima zakazali. Vidjet ćemo što će odlučiti članice Čitateljskog kluba 54+ i hoće li Grossmanov roman proglasiti punim pogotkom ili promašajem.

Ako vas zanima ova, ili neka druga aktivnost u sklopu projekta Koja je tvoja priča? namijenjenog sugrađankama i sugrađanima starijima od 55 godina, javite nam se na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE