Čitateljski klub 54+ / "Viši od mora" Francesce Melandri

Petak, 15.03.2019 u 18:00
Large_melandri_026

U ožujku će se Čitateljski klub 54+ pozabaviti romanom Viši od mora (prevela Ana Badurina, Fraktura, 2014.)  talijanske spisateljice Francesce Melandri.

Kako je napisao Booksin kritičar Ivan Tomašić: "Valja priznati da je ovo tekst s jako ambicioznom temom koji promišlja kompleksne i liminalne odnose, što među ljudima, što pojedinca sa samim sobom. Tanka je granica, često neprimjetna, između osjećajnog, empatičnog pisma i patetike. Melandri je u ovom romanu s obje strane linije: ponekad je vrlo vješta, kao u spomenutim dijalozima (napose između Luise i Paola) ili opisima rada u prirodi (npr. vađenje ježeva iz mora), ali ponekad u nastojanju da što plastičnije dočara turobnu atmosferu naprosto pretjera..."

Drago nam je što smo ovu nagrađivanu autoricu prošle godine imali prilike ugostiti u Booksi, a naš suradnik Neven Svilar intervjuirao je Francescu Melandri nedugo po izlasku ovog njezinog romana u Hrvatskoj.

Ako vas zanima ova, ili neka druga aktivnost u sklopu projekta Koja je tvoja priča? namijenjenog sugrađankama i sugrađanima starijima od 55 godina, javite nam se na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

POVRATAK NA VRH STRANICE