David Mitchell u Hrvatskoj!

Petak, 21.09.2018 u 18:00
Large_mitchellvelika

Booksa ponosno najavljuje kako će koncem rujna Hrvatsku po prvi puta posjetiti David Mitchell, engleski pisac koji je svjetsku slavu stekao romanima Atlas oblaka, Livada Crnog Labuda i Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta.

U Booksinoj organizaciji, Mitchell će provesti dva dana u Zagrebu i jedan dan u Dubrovniku. U petak 21.9. u 18:00 u Dvorani Gorgona MSU-a autor će čitati svoje nove priče i odgovarati na pitanja publike. U Gorgoni potom slijedi projekcija filma Atlas oblaka (r. Tom Tykwer, Lana i Lilly Wachowski, 2012.)

U subotu 22.9. u klubu Booksa u 20:00 Mitchell će razgovarati s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran o književnosti i politici te politici književnosti.

Naposljetku, u nedjelju 23.9. u 20:00 u dubrovačkim Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika engleski pisac će s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima.

Zagrebački čitatelji će moći osobno upoznati autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković&Runjić u subotu, 22.9. od 13 do 14 sati.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ovo su gostovanje financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Ured za obrazovanje i kulturu Grada Zagreba te Grad Dubrovnik, a organizirano je u partnerstvu s nakladničkom kućom Vuković&Runjić, Muzejom suvremene umjetnosti i Lazaretima – Kulturnom četvrti Dubrovnika, te uz potporu Discovery Film&Video i Pucić Palace.

POVRATAK NA VRH STRANICE