DDZ 2016: The Marshmallow Notebooks i Andrije Škare u Škrabici

Četvrtak, 16.06.2016 u 20:00
Large_large_clipboard

Iza imena The Marshmallow Notebooks krije se Matija Habijanec, domaći indie prvoborac, kralj lo-fi estetike, začinjavac trendova koji u vrijeme kada ih je kreirao to još nisu ni bili. Uz predivne, lepršave i lako pamtljive melodije, Matijine pjesme su često i pravi literarni dragulji u kojima vješto, duhovito i nježno oslikava komadiće svakodnevice.

Stoga nije čudno što je u jednu od njih ušetao i Salinger, Matijin česti čitateljski izbor, a upravo je to motiviralo Andriju Škaru da se tom pjesmom pozabavi u kolumni koju je pisao za Booksin portal, a koja je sada, zajedno s drugima, ukoričena u zbirku Slušaj me. No, nije samo to veza Matije i Andrije, uz glazbu, književnost i prijateljstvo povezuje ih i još mnogo toga što ćete možda vidjeti, a možda i nećete, sve ovisi koliko ćete pozorno gledati.

Matija će svirati stare, dobro poznate hitove, ali i poneku novu pjesmu s nadolazećeg EP-ja, a Andrijinu knjigu će, uz njega, pomoći predstaviti vispreni moderator Neven Svilar i par strogih urednika Ivana Rogar & Luka Ostojić.

Ovo je malo drugačije izdanje Škrabe, odnosno večer glazbe, književnosti i najmanje deset načina na koje ih je moguće spojiti. K tome, umjesto u Booksi, ovo glazbeno-književno druženje održat će se ispred Bookse, u sklopu Design District Zagreb festivala. Tu imate i FB event da vas podsjeti da dođete.

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.

Dođite svi/e!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE