Dobra špajza u Booksi i predavanje!

Četvrtak, 29.09.2016 u 16:00
Large_sareni_plodovi

Ovoga puta, u sklopu programa Dobra špajza u Booksi kojeg zajednički vode Zadruga za dobru ekonomiju i Booksa održava se predavanje Denisa Uroševića Beroša Prehrana po krvnim grupama. Od 16 sati, uz uobičajene dostave, održava se i eko sajam gdje možete upoznati neke od proizvođača unutar modela Hrana za dobro.

Ako želite nabaviti zdravu i svježu hranu, procedura je jednostavna, registrirajte se ovdje, naručite namirnice koje želite i u četvrtak od 16.00 do 18.00 dođite po njih u Booksu. Imajte na umu da se neke narudžbe primaju do utorka navečer (22h), a neke do srijede navečer (22h).

Predavanje o prehrani prema krvnim grupama održat će Denis Urošević Beroš, po struci ekonomist koji se već 40 godina iz hobija bavi proučavanjem medicine, biologije i kemije, a posebna specijalnost po kojoj je postao poznat je prehrana prema krvnim grupama. U medicini je odavno poznato da krvna grupa određuje darivatelje i primatelje krvi prilikom transfuzije no govori i puno, puno više, objašnjavajući dijelove ljudske povijesti sve do tegoba modernih bolesti. Ova teorija postala je popularna još devedesetih godina i govori o tome koliko krvna grupa utječe na naš izgled, temperament, sklonosti pojedinim bolestima i mnoge druge stvari, a uvelike određuje i što nam u prehrani paše, a što ne.

Dobra špajza u Booksi pokrenuta je unutar modela Hrana za dobro Zadruge za dobru ekonomiju kao model kratkog lanca između malih obiteljskih gospodarstva domaćih eko proizvođača i osviještenih kupaca. Svaki četvrtak između 16 i 18 sati odvijaju se tjedne dostave prema narudžbama preko aplikacije, uz povremene programe predavanja, sajmove, radionice i druženja s ekološkim proizvođačima kojima ovakvi modeli znače opstanak. Time se nastoji dati doprinos organizaciji pravednijeg tržišta gdje se razvija međusobno povjerenje i solidarnost.

Dođite svi/e!

POVRATAK NA VRH STRANICE