Dobra špajza u Booksi i predstavljanje "Održivog izazova"

Četvrtak, 03.11.2016 u 16:00
Large_challange_accepted_edited

Jednom mjesečno, u sklopu Dobre špajze u Booksi, održavat će se razna zanimljiva predavanja i predstavljanja vezano uz ekološki proizvedenu hranu i održivost. Ovoga puta međunarodni volonteri održat će prezentaciju projekta Održivi izazov kojeg organizira udruga O.A.ZA. - Održiva Alternativa ZAjednici. Projekt će trajati četiri tjedna, a fokus prvog tjedna je upravo na hrani proizvedenoj na održive načine. Projekt pred sve zainteresirane postavlja lagan i dobar izazov - da se jednom tjedno kroz mjesec dana kupuju namirnice od lokalnih eko proizvođača i to u sklopu zadruge Hrana za dobro. Volonterke i volonteri predstavit će i ostale zanimljive informacije o projektu, praktična uputstva te će predstaviti korisne radionice u sklopu Održivog izazova. Predstavljanje projekta počinje u 17 sati.

Naravno, i ovoga tjedna organizirana je dostava svježih i zdravih eko namirnica i njihovo preuzimanje u Booksi. Model Hrana za dobro pokrenula je Zadruga za dobru ekonomiju kao kratki lanac opskrbe zdravom i lokalno proizvedenom hranom malih ekoloških proizvođača.

Procedura je jednostavna, registrirajte se ovdje, naručite namirnice koje želite i u četvrtak od 16.00 do 18.00 dođite po njih u Booksu (i usput ostanite na predstavljanju!). Imajte na umu da se neke narudžbe primaju do utorka navečer (22h), a neke do srijede navečer (22h).

Ponuda je svaki tjedan drugačija, a uključuje sezonsko voće i povrće, proizvode od meda, ekološko vino, proizvode od soje, lješnjake, svježe začinsko i ljekovito bilje, jabučni ocat, brašno, domaća jaja i ostalo pa se zaista isplati registrirati i vidjeti što se sve nudi.

Do četvrtka, upoznajte se s proizvođačima uključenima u ovaj program.

Dođite svi/e!

POVRATAK NA VRH STRANICE