Dođite na 5. Raspričavanje!

Četvrtak, 18.04.2019 u 18:00
Large_2017-09-12_23.57.32

Bez obzira na travanjske kiše i na mišljenje čuvenog T. S. Eliota koji je rekao kako je travanj najokrutniji mjesec, naše pisanje i pričanje priča u društvu Raspričavanje uspješno tjera kontru ćudljivom vremenu.

Iako je voditeljica Raspričavanja Ivana Bodrožić odlučila malo zakomplicirati sa zadanim pojmovima, naše sada već iskusne pripovjedačice ne daju se obeshrabriti, dapače! Isto vrijedi i za zadaće koje većina vrlo marljivo piše unatoč činjenici da se nikada dosad nisu okušale u pisanju poezije.

Za one koje nam se još dosad nisu pridružile, samo da kratko ponovimo. Pravila Raspričavanja su jednostavna: male grupe sudionica i sudionika (3-5 osoba) „stave glave na hrpu" i smisle priču, ili možda bolje reći književni uradak, u koji moraju uklopiti tri pojma koje im zada Ivana Bodrožić. Nakon otprilike 45 minuta predstavnica svake grupe pročita svima ostalima taj zajednički uradak, a sve uratke nekoliko dana nakon Raspričavanja objavimo i ovdje na podstranici projekta Koja je tvoja priča? u sklopu kojeg se Raspričavanje održava.

Pa prije no što Uskrs pokuca na vrata, dođite, ubacite u zajedničke priče i neke vama najdraže pojmove (sve što izrijekom nije zabranjeno, dozvoljeno je!) i dočekajte vikend dobro raspoložene i ponosne na svoj kreativni rad!

Nikakve posebne pripreme nisu potrebne, samo ćemo vas zamoliti da nam se javite na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124 i najavite da ćete doći, a na iste kontakte nam se možete javiti i sa svim vašim pitanjima.

Timsko pisanje i pripovijedanje priča Raspričavanje jedna je od aktivnosti projekta Koja je tvoja priča? namijenjenog našim sugrađankama i sugrađanima starijima od 55 godina, a kojeg sufinancira Europski socijalni fond. Raspričavanja će se događati jednom mjesečno do konca 2019. godine, uz ljetnu pauzu u srpnju i kolovozu.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE