Adcock, Juana

Meksičko-škotska pjesnikinja i prevoditeljica jednako suvereno vlada španjolskim i engleskim jezikom.

Albahari, David

Autor dvadesetak knjiga, najprevođeniji suvremeni srpski pisac, prevoditelj i pobornik postmoderne književnosti živi i radi u dalekom Calgaryju.

Aubry, Gwenaëlle

Aubry je francuska filozofkinja i književnica u punoj snazi koja piše muzikalnu prozu pod utjecajem Rimbauda i Artauda.

Azzopardi, Clare

Malteška književnica, profesorica i aktivistica na svaki se način bori da književnost bude društveno bitna i dostupna svima.

Balenović, Ivo

Ivo Balenović u hrvatsku je književnost ušao totalno nepozvan, kao nepoznat netko. Sad je znan svima, kao Ivo Balenović ili kao Alen Bović, svejedno. 

Baretić, Renato

Zagrepčanin koji se prije petnaestak godina, kako sam kaže, bez prisile preselio u Split.

Beigbeder, Frédéric

Ljudi koji sve dobiju kad se rode možda pišu zato da bi nešto izgubili. Obični pisci možda pišu kako bi nešto dobili. Kod njega je obrnuto.

Bernhard, Thomas

Pisac koji je dosljedno blatio austrijski provincijalizam, Katoličku crkvu i nacizam još za života ovjenčan je slavom kakvu samo rijetki dosegnu.

Bulić, Vlado

Sa sela u grad, 'od motike do interneta', kroz čičke do nagrade Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2006. godini.

Dežulović, Boris

Boris Dežulović svojim društveno angažiranim publicističkim i beletrističkim tekstovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Dragojević, Danijel

Danijel Dragojević, rođen 1934. u Vela Luci na Korčuli, jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih suvremenih hrvatskih pjesnika i esejista.

Drakulić, Slavenka

Slavenka Drakulić, najprevođenija hrvatska književnica i publicistkinja, rodila se u Rijeci 1949. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1976. godine.

Drndić, Daša

Daša Drndić do sad je napisala 11 knjiga proze i preko dvadeset radio-drama. Uz to prevodi i predaje na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Ðikić, Ivica

Od fenomenalnog romana 'Cirkus Columbia' preko političke biografije Stipe Mesića do naturalistička literarne 'bežanije' 'Ništa sljezove boje'.

Enright, Anne

Seks, anđeli, humor, obitelj. Sve su te stvari pronašle svoje mjesto u prozi žene koja je McEwanu maznula Man Bookera pred nosom.

Fatland, Erika

Norveška književnica i antropologinja koja je pisala o terorizmu, a 2014. je objavila putopis 'Sovjetistan'.

Ferić, Zoran

On je jedan od najčitanijih hrvatskih pisaca, srednjoškolski profesor književnosti i voditelj Radionice kreativnog pisanja u Booksi. 

Forna, Aminatta

Književnica, novinarka i esejistkinja Aminatta Forna u sebi nosi neobičnu kombinaciju geografskih širina.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.