DOVU 2017: Raspričavanje 4

Petak, 26.05.2017 u 19:00
Large_large_img_1606

Mislite li da pisci pišu sami, zaključani u svojoj sobi, promrzli i sušičavi, uronjeni u serioznost teksta i čemer života? Da s ukućanima komuniciraju Morseovim kodom, s urednicima dopisno, a s vlastitom publikom i kolegama – nikako?

Mi ne mislimo!

Stoga smo pokrenuli Raspričavanje, sasvim novi Booksin klupski program. U Raspričavanju pisanje i čitanje su žive, timske i zabavne aktivnosti. Pretvaramo slučajne prolaznike u pisce, pisce u čitatelje, čitatelje u pobjednike, a sve skupa u gubitnike. Ulogu voditelja ceremonije i književnog arbitra povjerili smo buntovniku bez razloga i ekspertu bez temelja, Luki Ostojiću. Kad je tu, kad nije, snaći ćemo se i bez njega. Moramo još dodati i kako se ovo izdanje Raspričavanja događa u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

U Raspričavanju se natječu ekipe pisaca (od 3 do 5 članova) koje moraju u 45 minuta napisati priču i pročitati je pred publikom. Tema priče je slobodna, ali ekipe na početku dobivaju tri pojma i predmet koje moraju nekako uvrstiti u svoju priču.

Voditelj programa zadaje pojmove i predmet, mjeri vrijeme, glasno komentira pročitane priče i donosi odluku o pobjedniku na temelju arbitrarnih kriterija. Pobjednički tim, kao i sve ostale prisutne ekipe, stiče pravo na utješnu nagradu.

Svaki drugi petak u Booksi u 19:00, garantiramo dobre priče i loš humor, tešku književnost i laku zabavu.

Vidimo se!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE