DRUGI KADAR: šaljite prijave!

Srijeda, 05.09.2018
Large_atmosfera_s_fotografske_skole_drugi_kadar_foto_samir_ceric_kovacevic__

Jedinstvena radionica umjetničke fotografije Drugi kadar namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu.
Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni konceptualni fotografski rad. Polaznici kroz radionicu razvijaju osobni kritički pristup, te stvaraju osnovu za nastavak samostalnog učenja i daljnjeg umjetničkog razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, te razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, kroz praktičan i dinamičan rad na osobno fotografskom projektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.
Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.
Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 1.10.2018. godine od 18 do 21 sat u klubu Booksa.
Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com zaključno s 29.09.2018. Broj polaznika je ograničen.
Ove godine jednodnevnu radionicu održat će slovenski fotograf Jaka Babnik, predavanje o umjetničkom projektu Maša Bajc, a kao gost umjetnik dolazi Borko Vukosav.

Sva pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar[at]gmail.com.
Radionicu organizira Kolektor - Centar za vizualne umjetnosti. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić.

foto: Samir Cerić Kovačević

 

POVRATAK NA VRH STRANICE