Dvostruki portret: Rob Doyle i Andrija Škare

Utorak, 27.09.2016 u 19:00
Large_14359253_1297970753569323_8062283239783869496_n

Fraktura vas sa zadovoljstvom poziva na irsko-hrvatsku književnu večer naziva Dvostruki portret: Rob Doyle i Andrija Škare. Razgovor na engleskom jeziku vodit će Neven Svilar. Susret dvoje mladih pisaca dio je projekta "Sharing the Wor(l)d".

Prvi roman Roba Doylea Here Are the Young Men objavila je izdavačka kuća Bloomsbury. Ovaj su roman The Irish Times, Sunday Times, Sunday Business Post i Independent proglasili knjigom godine. Doyle je bio i među finalistima nagrade Irish Book Awards za najboljeg debitanta. Časopis Hot Press, pak, proglasio je Here Are the Young Men "jednim od 20 najvećih irskih romana od 1916." Doyleova druga knjiga This is the Ritual objavljena je u siječnju ove godine (Bloomsbury / Lilliput). Njegova proza, eseji i kritike objavljeni su u časopisima The Guardian, Observer, Dublin Review, Irish Times, Sunday Times, Sunday Business Post, Stinging Fly, Gorse, Dalkey Archive’s Best European Fiction 2016 i drugdje. Doyle trenutno snima film Hit the North u kojem glumi glavnu ulogu, a premijera filma očekuje se ove godine.

Andrija Škare radi kao scenarist, novinar i voditelj na Hrvatskoj televiziji u svojstvu stalnog vanjskog suradnika. Piše za tjednik Globus, povremeno i za Booksa.hr, a glazbenu kritiku isporučuje neredovito na portalu Potlista.com. Prozu je objavljivao u časopisima u zemlji i regiji, u Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Ka/osu, Fokusu, u Ekran pričama, na Trećem programu Hrvatskog radija i još ponegdje. Jedan je od osnivača književnog pokreta Eventualizam pa je s četiri priče zastupljen i u knjizi Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor (Celeber, Zagreb, 2006.) Objavio je knjigu beletrističko-publicističkih zapisa o zagrebačkim kavanama i kafićima S više mlijeka, molim (Celeber, Zagreb, 2008.) zbirku priča Život svijeta koji će doći (CeKaPe, Zagreb, 2014.) i Slušaj me, zbirku kolumni o pjesmama koje tematiziraju književnost (i uglavnom su dio Glazbenog dnevnika) Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Kome će koristiti, evo Facebook događanja.

Svi ste pozvani/e!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE