Ece Temelkuran: Odnos politike i pisanja

Četvrtak, 24.11.2016 u 19:00
Large_et-20yil-546ccc

U goste nam dolazi Ece Temelkuran, nagrađivana književnica i jedna od najpoznatijih turskih političkih novinarki. Temelkuran će održati predavanje na temu Odnos politike i pisanja.

U svim je svojim tekstovima Temelkuran posvećena političkoj kritici. U polju istraživačkog novinarstva bavi se tursko-kurdskim i tursko-armenskim odnosima, kao i temama ženskih pokreta i političkih zatvorenika. Snažan angažman na tom planu priskrbio joj je i brojne nagrade, među ostalima Pen for Peace i nagradu za tursku novinarku godine. Radila je kao suradnica na Sveučilištu u Oxfordu te na Reutersovom Institutu za istraživačko novinarstvo. Objavljuje tekstove u mnogim turskim i inozemnim novinama kao što su The Guardian, The New Statesman, Al-Akhbar, The New Left Review i Le Monde Diplomatique.

Objavila je 14 knjiga. Na hrvatski su prevedene publicistička knjiga Planina boli o putovanju u središte tursko-armenskog sukoba, roman Zvuk banana o životu u Bejrutu, te roman ceste Žene koje pušu u čvorove o četiri junakinje iz Egipta, Turske i Sirije koje zajedno bježe iz svojih matičnih država.

Predavanje Ece Temelkuran održava se u organizaciji udruga Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (booksa.hr).
 

POVRATAK NA VRH STRANICE