Filozofski cafe

Subota, 17.01.2015 u 18:00
Large_filozofac__2_

Filozofski kafe jedan je od oblika filozofske prakse, kojim se promiče i potiče slobodno, kritičko, vlastito, i javno mišljenje, a ponajviše razmjena istoga s ostalim sudionicima, što se upravo u atmosferi filozofskog kafea ima prilike ostvariti i doći do izraza.

Teme predlažu sami sudionici, a kreću se u širokom rasponu od aktualnih, društveno-političko-ekonomskih, preko umjetničkih, znanstvenih, religijskih, sve do osobnih, intimnih i svjetonazorskih tema. Riječju, nema toga što ne biste mogli predložiti kao temu, dokle god je u skladu s poštivanjem slobode i prostora drugoga i drugačijega (što god 'drugačije' značilo). Razmjenu mišljenja vodi moderatorica Nikolina Filipović iz Hrvatskog društva za filozofsku praksu.

Također, predlaganje teme nije obavezno, možete doći i ako temu nemate, jer će ih moderatorica imati barem tri u rukavu, a i do sada se još nikad nije dogodilo da je baš nitko ne predloži. Isto tako, ukoliko želite doći i šuteći pratiti što se zbiva, vodeći unutrašnji dijalog sami sa sobom (i možda još nekim), također ste dobrodošli!

Stoga, ako vas nešto žulja, ili o nečemu imate mišljenje koje želite podijeliti ili ga utvrditi, ili jednostavno želite doći u Booksu u subotu u 18h, čekamo vas!

Broj sudionika je neograničen, a sudjelovanje besplatno, no jako će se cijeniti donacije kojima ćete osigurati da Hrvatsko društvo za filozofsku praksu nastavi provoditi i razvijati ovaj program.

Dobro došli!

POVRATAK NA VRH STRANICE