Filozofski kafe

Subota, 14.03.2015 u 18:00
Large_filozofac__2_

Filozofski cafe jedan je od oblika filozofske prakse, kojim se potiče i promiče slobodno, kritičko, vlastito, i javno mišljenje, a ponajviše razmjena istoga s ostalim sudionicima. Prvi filozofski cafe održan je u Parizu 1992. godine, a pokrenuo ga je i održao francuski filozof Marc Sautet, koji je time postavio okvir za filozofski cafe kakav se i danas odvija u državama diljem svijeta.

Taj okvir uključuje da sudionici sami predlažu teme koje se kreću u širokom rasponu od aktualnih, političko-ekonomskih, preko umjetničkih, znanstvenih, filozofskih, religijskih, sve do osobnih, intimnih i svjetonazorskih tema. Riječju, nema toga što ne biste mogli predložiti kao temu, dokle god je u skladu s poštivanjem slobode i prostora drugoga i drugačijega (što god 'drugačije' značilo). Nakon što se teme predlože, sudionici demokratskim glasanjem izabiru temu o kojoj će se raspravljati.

Razmjenu mišljenja vodi moderatorica Nikolina Filipović iz Hrvatskog društva za filozofsku praksu. Također, predlaganje teme nije obavezno, možete doći i ako temu nemate, jer će ih moderatorica imati barem tri u rukavu, a i do sada se još nikad nije dogodilo da je baš nitko ne predloži. Isto tako, ukoliko želite doći i šuteći pratiti što se zbiva, vodeći unutrašnji dijalog sami sa sobom (i možda još nekim), također ste dobrodošli!

Stoga, ako vas nešto žulja, ili o nečemu imate mišljenje koje želite podijeliti ili ga utvrditi, ili jednostavno želite doći u Booksu u subotu u 18h, čekamo vas!

Broj sudionika je neograničen, a sudjelovanje besplatno, no jako će se cijeniti donacije kojima ćete osigurati da Hrvatsko društvo za filozofsku praksu nastavi provoditi i razvijati ovaj program.

Dobro došli!

POVRATAK NA VRH STRANICE