"Izazov krvi" Vesne Kurilić i Super Blue Blood Moon

Srijeda, 31.01.2018 u 18:00
Large_vukodla_ica

U srijedu, 31.1. na nebu će zasjati nešto što NASA zove "lunar trifecta." Riječ je rijetkoj kombinaciji tri stvari: drugog punog mjeseca u istom mjesecu (što se na engleskom zove "blue moon” i nije baš često, znate onu once in a blue moon? E, pa sad znate i odakle dolazi!), supermjeseca (onog koji je pun istodobno kad je i Zemlji najbliži) i potpune pomrčine, koja se pak na engleskom zove "blood moon" zbog toga što Zemljina sjena daje mjesecu crvenkastu boju. Ništa se od ovoga nažalost neće vidjeti u Zagrebu, ali nudi se odlična kompenzacija!

Predstavit će vam se prvi domaći roman za odrasle o vukodlacima (povezanost s punim mjesecom je svima jasna, točno?) Izazov krvi mlade Riječanke Vesne Kurilić.

Radnja romana događa se na području Gorskog kotara u drugoj polovici 19. stoljeća, pokreću je vukodlaci u domaćem ruhu. Želite znati još? Dođite na predstavljanje - i Vesna i urednica Mihaela Marija Perković i izdavač Davorin Horak nikad ne prestaju pričati!

Inače, Vesna piše kratke priče i romane, a poznata je i kao autorica serije tekstova Stranica 33 posvećenih originalnim pogledima na rad i iskustvo jedne knjižničarke. Voli čitati tinejdžerski nadnaravni treš, najradije vukodlake, i fanfiction, svira (gitaru, električni bas i ukulele) i šiva (za larp, cosplay i plišane zečeve). Odrasla je u Dječjem odjelu Stribor, a svoje knjižničarsko usmjerenje potvrdila u Zagrebu i nikad ne odbija poziv na kavu.

Zato dođite na kavu ili čaj i upoznajte se s Vesnom i Izazovom krvi i saznajte sve o tome koliki je izazov napisati feministički roman o vukodlacima, istražiti povijest delničkog kraja i objaviti knjigu s urednicom koja je vječno zauzeta. Ako baš nikako ne možete predočiti kako bi to moglo izgledati, evo pogledajte kako je bilo na predstavljanju knjige u Rijeci.

Vidimo se!

POVRATAK NA VRH STRANICE