Jurkas&Giljević: 'Dnevnik Facebook idiota' i 'Zvižduk s Fejsbukovca'

Petak, 30.10.2015 u 19:00
Large_giljevi__i_jurkas

Anđelo Jurkas - pisac, redatelj, glazbenik, kritičar, publicist, novinar, kolumnist i ozloglašeni Facebook Rider - pustit će u pogon svoj virtualni Dnevnik Facebook idiota, a Denis Giljević - novinar, spisatelj i notorni Facebook Rider - u pogon će staviti papirtualni Zvižduk s Fejsbukovca.

Dnevnik Facebook idiota zbirka je anegdota, crtica, misli, događaja, svjedočenja, čuđenja, gomilanja upitnika i nuđenja određenog pogleda i perspektiva vezanih za korištenje kompjutera logiranog na Facebook i društvene mreže kao produžetka realnog društvenog života. Osmi je to samostalni knjiški komad Anđela Jurkasa u zadnjih 5 ljeta, neki bastard publicistike i proze. Nakon limited editiona lanjskoga koje je dobilo svojih stotinjak vlasnika, ovo upgrade izdanje dođe kao prvi ovdašnji naslov koji će biti plasiran kombinacijom na dva medija. Dakle, knjiga ima svojih stotinjak fiksnih stranica na jednom mediju, a sve ostalo bila je i bit će živa riječ na Facebooku.

Zvižduk s Fejsbukovca Denisa Giljevića novi je pogled u zabludućnost i evo što autor ima za reći o svome kreativnom čedu: "Bez ijednog gigabajta S-RAMa i intelektualno tanji nego ikad - stigao je najnoviji isPad Denisa Giljevića! Uređaj je u potpunosti zaštićen od virusa - brojnim tvorničkim testovima dokazano je da nikad nije kihnuo! A što je najbolje, superpomodni isPad izgu(b)ljene generacije možete dobiti potpuno besplatno i bez potpisivanja ugovora s vragom! Zvižduk s Fejsbukovca treći je samostalni (ob)literarni izlazak Denisa Giljevića u disko klub književnika koji više pate od forme, a manje paze na sadržaj, drugi pod visokim pokroviteljstvom Džaba the fARTa, tajnog društva za poticanje, provedbu i promicanje besplatnih krekreativnih kerefekalija i sprdARTčina."

Dvojac Jurkas-Giljević svašta je nešto zamislio za ovo 'upogonjenje', ali ovdje nema mjesta da se sve to suvislo najavi. Morat ćete doći do Bookse. Nema druge.

Svi ste pozvani!

 

POVRATAK NA VRH STRANICE