Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Treća br. 2/2011.

Book treca2011 2 14

Autor:

Izdavač: Centar za ženske studije

Godina izdanja: 2012

Cijena: 45,00 kn

Uvez: meki

Časopisi

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Urednica broja je Biljana Kašić. Yvonne Deutsch problematizira kompleksnost izralesko-palestinskih odnosa umijećem mirovnjakinje koja protekla tri desetljeća živi iskustvo slojevitih i dinamičnih odnosa Izraelki i Palestinki, a Staša Zajović, inicijatorica i aktivistkinja Žena u crnom analizira (est)etiku otpora na temelju višegodišnjih aktivnosti ove najpoznatije mirovne organizacije u Srbiji. Sylvia Marcos na primjeru domorodačke prakse u području Chiapasa (Mexico) istražuje moguća značenja otpora te ulogu dekolonijalne epistemologije u tomu. Andrea Milat piše tekst o pobuni radnica Kamenskog, a Suzana Marjanić daje osvrt na dvije predstave koje pružaju otpor kritičkom sužavanju obzora. Tematiziranjem važnosti pokreta riott grrrl Vatroslav Miloš daje sveobuhvatnu i intrigantnu analizu otpora posebno na epistemološkom planu dekonstrukcije patrijarhalnih konstrukata ženskosti, a Katy Deepwell reflektira poziciju časopisa u proizvodnji kritičkih značenja o feminističkoj umjetnosti na međunarodnom planu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu