Četvrtak
26.09.2019.

Pristupi proznim svjetovima
A+ A-

Nova knjiga književnih kritika Pristupi proznim svjetovima Ivana Božičevića sadržajno se nadovezuje na njegove prethodne knjige. Autor je u ovoj četvrtoj knjizi svoju kritičku pozornost usredotočio na percipiranje prozno-fikcionalnih djela hrvatskih književnika objavljenih posljednjih dvadesetak godina. U knjigu je uvršteno četrdesetak tekstova kojima je autor obuhvatio gotovo sve naraštaje suvremenih hrvatskih prozaista.

Ivan Božičević (Križpolje, 1955.) nezaobilazan je svjedok ispisivanja hrvatskog pjesništva i proze osamdesetih i devedesetih godina 20. stoljeća. Iako je pripadnik naraštaja oko časopisa Qurum, njegova se intelektualna znatiželja proteže u ispitivanje pjesničkih i proznih djela od najstarijih, etabliranih autora, do mlađe generacije hrvatskih pjesnika i prozaika. Studirao je jugoslavistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 1980. počeo je objavljivati kritike, prikaze i osvrte o hrvatskoj književnoj produkciji.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.