Ponedjeljak
04.05.2020.

I ja mogu spasiti svijet
A+ A-

''Kad čujete za klimatske promjene, vrlo biste lako mogli osjetiti strah. Normalno je da se osjećate bespomoćno i nesigurno jer ne znate što možete poduzeti, Ali vi imate pravo boriti se za svoju budućnost te imate moć i sami poduzeti korake'', piše u uvodu slikovnice Anna Taylor, voditeljica udruge UK Student Climate Network.

U vrijeme klimatskih promjena, djeca diljem svijeta podižu svijest kako bi pokušala spasiti planet. Upoznajte dvanaest mladih aktivista iz različitih dijelova svijeta koji govore i poduzimaju mjere protiv klimatskih promjena. Saznajte kako su se odlučili nešto promijeniti, što točno rade i na koje prepreke nailaze.

Na kraju knjige su podaci i praktični savjeti koji potiču mlade čitatelje da i sami postanu aktivisti poduzimajući jednostavne, ali učinkovite korake kod kuće i u školi.

Budućnost Zemlje ovisi o svakome od nas!

Adelina Lirius je švedska ilustratorica i dizajnerica. Osim što neumorno crta, voli kreirati minijature od papira i gline i obožava životinje, posebno pse.

Loll Kirby učiteljica je koja radi i živi u Bristolu. Inspirirana svojim učenicima, napisala je ovu knjigu za svakoga tko želi nešto promijeniti na bolje u svijetu oko sebe.

Prevela Merima Nikočević Ibrahimpašić.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.